Maak kennis met de bestuursleden van de Stichting Prenups

Hélène van den Boom
Hélène van den BoomBestuurslid
Hélène studeerde achtereenvolgend Rechten in Maastricht en Notariële rechten in Nijmegen. Sinds 1995 is ze werkzaam in het notariaat en gespecialiseerd in onroerend goed en familierecht. Tien jaar later werd ze benoemd tot notaris bij De Partners in Breda. Als notaris is Hélène graag vernieuwend bezig voor haar cliënten. Dat was destijds voor haar de reden om de Stichting Prenups op te richten.
Hélène geeft regelmatig presentaties, met name over erfrecht en levenstestamenten. Daarnaast heeft ze vrouwennetwerkclub De Derde Dinsdag Dames opgericht voor vrouwelijke ondernemers die graag ervaringen met elkaar uitwisselen. Ze is getrouwd en moeder van een dochter en zoontje.
Denise Kentie
Denise KentieBestuurslid
Denise is getrouwd en moeder in een samengesteld gezin met vier kinderen en een hond. In 1992 behandelde zij tijdens haar stage in de advocatuur haar eerste echtscheiding. Hierna werkte zij geruime tijd in de ondernemingspraktijk (fusies, overnames, contractonderhandelingen en procedures). Sinds 1 april 2012 opereert zij vanuit KentieThomas – kantoor voor familierecht.
Fred Schonewille
Fred SchonewilleVicevoorzitter
Fred studeerde tussen 1987 en 1993 Nederlands recht, Notarieel recht en Christelijke ethiek. Tot 2003 was hij notaris en Tweede Kamerlid. Van 2004 tot 2012 werkte hij als universitair docent en onderzoeker bij het Molengraaff Instituut voor privaatrecht van de Universiteit Utrecht. In 2012 promoveerde hij aan de Universiteit Leiden op de partijautonomie van echtgenoten in het relatievermogensrecht.
Fred is partner in Schonewille & Schonewille Legal Mediation en geeft daarnaast regelmatig cursussen en trainingen op het terrein van mediation, relatievermogensrecht, erfrecht en notariële ethiek in opdracht van SDU, Kluwer, de KNB en de VMSN.
Schonewille is partner in Schonewille & Schonewille Legal Mediation en geeft daarnaast regelmatig cursussen en trainingen op het terrein van mediation, relatievermogensrecht, erfrecht en notariële ethiek, onder andere voor SDU, Kluwer, de KNB en de VMSN.
Louis Zonnenberg
Louis ZonnenbergVoorzitter
Louis studeerde Nederlands recht en is advocaat bij BANNING N.V. sinds 1980. Vanaf 1988 is hij partner bij BANNING. Louis is door zijn jarenlange ervaring specialist op het gebied van het personen- en familierecht en werkt als advocaat en scheidingsmediator en collaborative practitioner. Dankzij zijn grote expertise is hij bovendien een veelgevraagd docent en auteur. In 2009 promoveerde Louis op de uitwerking van het verrekenbeding in huwelijkse voorwaarden. Zijn boek Het verrekenbeding is een handboek geworden.
Louis is oud-voorzitter van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS), raadsheer-plaatsvervanger in de familiekamers van de Gerechtshoven ’s-Gravenhage en Amsterdam en arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut (N.A.I.) voor Familierecht. Louis is gehuwd geweest en woont thans samen. Hij heeft vier biologische en twee niet-biologische kinderen en acht kleinkinderen.
Tevens is Louis onder meer oud-voorzitter van de vereniging van Familierecht Advocaten en Scheidingsmediators (vFAS), raadsheer-plaatsvervanger in de familiekamers van de Gerechtshoven ’s-Gravenhage en Amsterdam en arbiter bij het Nederlands Arbitrage Instituut (N.A.I.) voor Familierecht.
contact

Meer weten over de Stichting Prenups?

Neem dan contact met ons op via het contactformulier op de website of direct met een van ons (klik op de pictogrammen onder de foto’s voor contact). We vertellen je graag meer over onze motivatie om de Stichting Prenups op te zetten.
contact